Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

marți, 6 decembrie 2011 | |

Care este influenta biddah (inovatiilor) asupra practicarii "sunnah"(Traditiile Profetului)?

Practicarea "bid’ah" corupe si altereaza "sunnah". A fost revelat faptul ca Sunnah va fi alterata si aceasta corupere va deveni atat de mult obisnuinta incat oamenii care urmeaza Sunnah vor deveni ca niste straini ("ciudati"), iar cei care vor chema la reinvierea si purificarea Sunnei vor fi calomniati, defaimati si urati.

Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) spus: "Islamul a inceput ca ceva ciudat, si se va intoarce ca ceva ciudat exact, asa cum a si inceput. Deci, sa dati vesti bune "strainilor".” A fost intrebat: "Cine sunt "strainii"?" El (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a raspuns: “Cei care purifica si corecteaza ceea ce oamenii au stricat si corupt din Sunnah mea.”

Si ce este acesta alterare altceva decat "bid’ah", inovatiile ce introduc in religia pura a Lui Allah noi modalitati de adorare care nu au fost revelate de Creator, patand religia Lui cu propriile dorinte mofturi si capricii ale unora sau altora, ceea ce Allah Insusi condamana:

“Sau au ei asociati [ai lui Allah] care le-au orânduit lor religia pe care Allah nu a îngãduit-o?...”

(Surah Ash-Shura, 21)

Companionul Abdullaah ibn Mas'ud (Allah sa fie multumit de el) deplangea aceste vremuri,spunand: “Cum va fi atunci cand incercarile vor veni peste voi, atunci cand tinerii vor imbatrani iar batranii vor deveni senili. Si oamenii vor lua Bid’ah (inovatiile) ca fiind Sunnah, si cand se va schimba ei vor zice: "Sunnah s-a schimbat". Au intrebat: "Cand va fi aceasta?" Iar el a raspuns: “Cand oratorii vor fi multi, iar savantii (invatatii) putini, atunci cand cei bogati sunt multi la numar iar cei de incredere sunt putini.”(relatat de Ad-Darimi)

Ganditi-va cat de adevarate sunt aceste cuvinte in ziua de azi. Inovatiile au devenit atat de raspandite in religie ca oamenii le-au luat ca fiind parte din Sunnah. Si atunci cand adevaratii invatati vorbesc impotriva acestor inovatii, sunt etichetati de catre oameni ca fiind ei cei incorecti pentru ca lor li se pare ca el este cel care schimba Sunnah.

Bid’ah este o practica condamnabila, si de fapt un pacat major pentru ca toate aceste inovatii in religie sunt clare dovezi de negare a versetelor si a Hadis-urilor si nici nu au facut parte din practicile Companionilor (Allah sa fie multumit de ei).

Mai mult, nu este acceptat in islam conceptul de "bid’ah hasanah" (inovatia buna) ceea ce inseamna ca un savant ar putea introduce in religie un nou act de adorare care este considerat a fi bun atata timp cat nu contrazice nici un principiu Islamic. Aceasta este o credinta in totalitate eronata si nu are nici o baza in Coran sau in Traditiile Profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa).




Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...