Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 12 februarie 2012 | |

Este Valentine's Day o inovatie din punctul de vedere al islamului?

Da, pentru ca presupune fapte si credinte inexistente in islam si neconsemnate de legislatia islamica ("shari'a").
 Allah a ales pentru noi Islamul ca religie a noastra si El nu va accepta nici o alta religie de la nimeni, caci El a spus ( interpretrea sensurilor):

"Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti." (Surat 'Al-'Imran : 85)

Si Profetul , pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ne-a spus ca grupuri din Ummah sa vor urma ne-musulmanilor in unele ritualuri si obiceiuri ale acestora, asa cum se relateaza in hadithul de la Abu Sa’eed al-Khudri , Allah sa fie multumit de el, care spunea ca Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a spus: " Veti urma cu siguranta drumul celor dinaintea voastra, palma cu palma, cot cu cot , pana cand, chiar daca vor intra intr-o gaura de soparla, veti intra dupa ei. " Noi spuseram: "O, Trimis al lui Allah, (vrei sa spui) Evreii si Crestinii? "El spuse: "Cine altii?" (al-Bukhaari in al-I’tisaam bi’l-Kitaab wa’l-Sunnah, Baab Qawl al-Nabi (peace and blessings of Allaah be upon him) La tattabi’unna Sanan man kaana qablakum, 8/151; si Muslim in Kitaab al-‘Ilm, Baab Ittibaa’ Sanan al-Yahood wa’l-Nasaara, 4/2054)

Ceea ce Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a spus, se intampla si se raspandeste in ziua de astazi, in multe tari musulmane. Multi dintre musulmani urmeaza ne-musulmanilor in multe dintre obiceiurile lor si comportamente, imitandu-i in unele ritualuri si in sarbatorirea sarbatorilor lor.
Situatia s-a inrautatit si mai mult prin dezvoltarea comunicatiilor massmedia intre oameni, cu care ocazie, ritualurile si obiceiurile acestora au inceput sa fie transmise cu toate podoabele lor sclipitoare, in imagini si sunet, din tarile lor, in tarile musulmane, via satelit si prin internet. Multi musulmani au fost inselati de stralucirea lor.
In ultimii ani, un nou fenomen se raspandeste intre tinerii musulmani, baieti si fete deopotriva, care nu prevesteste nimic bun. Acesta se manifesta in imitarea crestinilor in sarbatorirea Zilei lui Valentin, ceea ce a facut ca invatati si daa'yah, sa inceapa sa explice regulile Shari'ah cu privire la aceasta, din sinceritate fata de Allah, Trimisul Sau, fata de mai marii musulmanilor si fata de popoarele lor, astfel ca musulmanii sa aiba o intelegere mai clara acestei chestiuni si sa nu cada in ceea ce le-ar submina credinta cu care Allah i-a binecuvantat.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...