Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

luni, 27 iunie 2011 | |

Sarbatorirea zilei de nastere a Profetului Mohammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) este "halal" (permis) sau "haram" (interzis)?

   Sarbatorirea zilei de nastere a Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) sau a zilei de nastere a oricarei alte persoane este o inovatie ("biddah") si, deci nu este permisa din punctul de vedere al teologiei islamice.
   Aceasta a fost confirmat de insusi Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fi asupra sa!) care a spus: "Oricine care introduce orice (aspect) in problematica noastra (adica in islam), fara ca acesta sa fie prezent (din punctul de vedere al teologiei islamice) va fi respins.

(conform verdict islamic Comisia permanenta de cercetare stiintifica si verdicte islamice   Regatul Arabiei Saudite)

   Si nu exista nici o relatare despre Profet (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) conform careia sa-si fi sarbatorit ziua de nastere sau sa fi facut vreo referire specifica la aceasta.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...