Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

luni, 27 iunie 2011 | |

Cum poate cineva sa-si exprime dragostea pentru Profetul Mohammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa)?


   Dragostea pentru Profet (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si dragostea pentru Allah Preaslavitul si Preainaltul este concretizata prin urmarea Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si oricine il va urma pe Profet este mult mai credibil in privinta dragostei fata de Allah si fata de Profetul Acestuia.
   Si Allah Preainaltul a spus: 
"Spune (O, Profetule): "Daca il iubiti pe Allah, urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre! Allah e Iertator, Indurator (Al-Ghafur, Ar-Rahim)!" (Surat 'Al-'Imran, 31)
   Si semnul dragostei cuiva pentru Profet (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) este cunoasterea "sunnah" (tot ceea ce ne-a fost relatat despre Profet) si urmarea ei, fara a adauga sau elimina ceva din aceasta.
   Conform acestora, acela care inoveaza (modifica) in orice relatare despre  Profet (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si pretinde ca face aceasta sub forma de dragoste si recunoastere fata de Profet, acela nu-l iubeste si nici nu-l onoreaza. Si aceasta pentru ca adevarata iubire sirecunostinta este in a-l urma fara a adauga sau a elimina ninic din "shareeah" sa (sistem teologic).
   Ca urmare, oricine isi doreste sa inoveze in "Shareeah" lui Allah (sistemul de legi si indreptari islamice) ceva neexistent in ea, atunci,dragostea lui pentru Allah si pentru Mesagerul Sau (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) este cu siguranta limitata. Pentru ca deplinatatea  recunoasterii si respectului sta in a nu se pune pe sine insusi inaintea lui Allah si a Profetului Sau (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa).
   Si Allah Preaslavitul si Preainaltul a spus: 
"O,voi cei care credeti! Nu o luati inaintea lui Allah si a Trimisului Sau si fiti cu frica de Allah! Allah este Cel care Aude Totul si este Atoatestiutor. // O, voi cei care credeti! Nu ridicati glasurile voastre peste glasul Profetului si nu strigati cand vorbiti cu el, asa cum strigati voi unii la altii, pentru ca faptele voastre sa nu fie in desert, fara ca voi sa bagati de seama!" (Surat Al-Hujurat, 1-2)

(conform verdict islamic Sheikh Ibn Utheymeen)  


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...