Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 16 mai 2013 | |

Care sunt virtutiile lunii Ramadan?



 Ramadanul este cea de a noua luna a calendarului islamic si are avantaje si virtuti pe care Allah insusi le-a predestinat acestei luni. Musulmanii din intreaga lume stiu ca aceasta luna este sfanta si pentru aceast motiv multi dintre ei se tin departe de pacat si sporesc faptele bune in aceasta luna.
Una dintre virtutiile lunii Ramadan este aceea ca in aceasta luna a fost revelat Sfantul Coran. Allah Preainaltul spune:
“[Aceste zile sunt] luna Ramadan, în care a fost trimis Coranul, drept cãlãuzã pentru oameni, dovezi limpezi pentru drumul cel drept si Îndreptar [Al-Furqan]"( Surah Al-Baqarah, 185)
Noi apreciem si glorificam, deci,  aceasta luna pentru pogorarea in decursul ei a acestei revelatii, revelatia finala pentru omenire si cea completa.
O alta virtute a lunii Ramadan este aceea ca portile Paradisului sunt deschise pentru toti cei care doresc sa intre (prin plinirea de fapte bune), in timp ce portile iadului au fost inchise pentru a-i feri pe oamenii de a ajunge in el, iar diavolii sunt inlantuiti.  Si cineva ar putea intreba: – Si daca diavolii sunt inlantuiti, de ce totusi oamenii pacatuiesc in Ramadan? Invatatii au diferite pareri cu privire la aceasta problema cea mai simpla fiind ca tu insuti esti cel care pacatuiesti, sinele tau, pentru ca nu suntem ingeri, nu avem acea constiinta clara si puterea limpede de a face numai ceea ce e bine ci avem urcusurile si coborasurile noastre, dar in Ramadan coborasurile, pacatele, sunt mai atenuate, pentru ca cei care ne imping spre ele, diavolii, sunt inlantuiti.
De asemenea, o alta  virtute a postului este aceea ca deschide pentru dreptcredinciosul evlavios Ar-Rayan, una dintre cele opt  porti ale  Raiului, asa cum a fost semnalat intr-un hadis al profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) 
De asemenea, una dintre virtutiile Ramadanului este iertarea tuturor pacatelor anterioare pentru cei care postesc cu credinta si incredere in milostenia lui Allah si in intentia clara de a primi recompensa ce i-a fost promisa – iertarea.  

Sheikh Assim Hakim


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...