Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 16 mai 2013 | |

Uneori, postul devine ceva atat de obisnuit, incat cel care posteste nici nu se mai gandeste la rasplata si binecuvantarile acestuia.Ce ar trebui sa faca un dreptcredincios pentru a fi constient in permanenta de faptul ca posteste pentru a dobandi respectiva rasplata, binecuvantare?


Din nefericire, in cazul majoritatii formelor de adorare se intampla asa, ca si in cazul rugaciunii - multa lume face rugaciunea,dar daca este intrebat de ce se roaga nu va sti sa dea nici un raspuns.  Si noi nu ne rugam pur si simplu pentru a ne ruga intr-un mod "automatizat", ci trebuie sa ne oprim o clipa si sa contientizam faptul ca facem asta deoarece credem in Allah Preainaltul si Maretul si dorim ca, urmand indrumarile Sale sa fim recompensati  si sa ne apropiem cat mai mult de acesta. In acest fel, ne vom "improspata" /reinnoi modul in care indeplinim actele de adorare.   De multe ori facem anumite lucruri doar pentru ca si altii le fac si la aceasta se refera si urmatoarea poveste. 

  –  S-a relatat despre doi invatati care mergeau impreuna cand un cortegiu funeral trecu pe langa ei si oamenii carau un mort la cimitir. Asa ca unul dintre invatati i-a spus celuilalt: "Hai sa il insotim pentru ca vom primi mare rasplata daca facem aceasta." Iar celalalt spuse: "Bine, da-mi o secunda doar." Facu o pauza mica, apoi spuse: "Bine hai sa mergem!" Apoi primul il intreba:"Ce ai facut?" El raspunse: "Cand ai spus sa mergem si sa urmam cortegiul, am vrut sa fac asta pt a fi alaturi de tine. Apoi, mi-am dat seama ca in acest fel nu voi fi recompensat pentru asta, deci m-am gandit, ca trebuie sa fie facut in totalitate pentru Allah si am facut o pauza pt a-mi schimba intentia si a incerca sa ma concentrez in a face aceasta numai pentru Allah.
Revenind,  orice forma de adorare facuta pentru Allah trebuie sa se desfasoare intr-o forma constienta in acest sens, cu o intentie clara si constientizata - trebuie sa tii post stiind ca tii post pentru Allah, trebuie sa te rogi stiind ca aceasta rugaciune este pentru Allah, adica urmand indreptarile Lui... si reamprospatand modul de implinire a respectivei fapte de adorare ,vei avea astfel acces la o rasplata mai mare,cu voia lui Allah. 
Si orice ai face de dragul lui Allah, El te va rasplati  fie si pentru cele mai minore ori banale fapte daca intentia ta este sincera si cauta Multumirea Sa (chiar si banalul baut al unei cesti de cafea sau de ceai se poate transforma intr-un act pentru care vei fi pe deplin rasplatit, daca va fi facut, spre exemplu, cu intentia de a te mentine treaz pentru a implini una din rugaciuni, in forma de adorare a lui Allah.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...