Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 16 mai 2013 | |

Este adevarat ca se semnaleaza intr-un hadis cum ca in fiecare zi si noapte din Ramadan Allah Preaslavitul si Preainaltul ar elibera pe unii dintre robii sai de flacarile Iadului?


Da, exista un hadis in care Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus ca in fiecare noapte si zi din Ramadan Allah ii salveaza pe unii dintre robii Sai din Iad, coborand asupra lor  iertarea (prin scoaterea din Foc).
ِAceasta inseamna ca, cu toate ca noi traim si suntem inca activi, Allah i-a notat in Cartea Sa pe cei pe care i-a iertat.
 Si continua Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) spunand ca fiecare dintre noi are o chemare (o invitatie la iertare), daca el ar avea credinta si orice ar cere Allah, acesta ii va raspunde, cu siguranta. Si, pentru ca noi nu stim care sunt aceia pe care Allah i-a binecuvantat cu Iertarea si Indurarea Sa, avem obligatia de a persista in rugile noastre cerand indurarea Preainaltului Iertator, Indurator.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...