Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 15 mai 2013 | |

Care sunt actele de adorare recomandate din punct de vedere islamic pentru a fi efectuate in ziua de vineri?



Ziua de vineri este o zi binecuvantata si exista numeroase evidente autentice in acest sens.
 Exista, de asemenea, numeroase fapte de adorare acceptate / permise pentru a fi indeplinite in ziua de vineri, si chiar recomandate dreptcredinciosului musulman , dintre care amintim:
*participarea la rugaciunea de vineri in adunare, la moschee, pentru barbati. A spus Allah Preinaltul:

~" O, voi cei care credeti! Când se cheamã la Rugãciune [As-Salat], în ziua de vineri, grãbiti-vã la pomenirea lui Allah si lãsati negotul! Aceasta este mai bine pentru voi, dacã [voiti sã] stiti."~
(Surat al-Jumuah, 9)

Si a spus trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) ca cel care nu participa trei saptamani la rand  la rugaciunea de vineri, din neglijenta  (sau pentru ca nu da importanta acestui fapt ), Allah "i-a pecetluit" lui inima, apoi va fi el dintre cei nebagatori de seama.

*sporirea rugilor in aceasta zi pentru ca, asa cum bine ne-a instiintat trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) intr-un hadis autentic, in ziua de vineri exista o perioada de timp binecuvantata in care rugile sunt acceptate, cu voia lui Allah.

*recitarea Surat Al-Kahf despre a carei semnificatie s-a spus ca: ii va aprinde o lumina intre cele doua vineri celui care o recita

*sporirea transmiterii de salutari asupra profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), avand ca si  evidenta  hadisul  in care trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:
 "Cu adevarat, dintre cele mai bune zile ale voastre este ziua de vineri. In aceasta zi a fost creat Adam (Pacea lui Allah fie asupra sa!) si in ea a fost el luat (de Allah); si in ea va fi suflarea (in trambita); si in ea va fi Ziua de Apoi ; asadar, sporiti intru a transmite salutari asupra mea, caci, cu adevarat, salutarile voastre imi sunt transmise mie.”  Au spus: “O, trimis al lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), cum iti vor fi transmise tie salutarile noastre atunci cand tu vei fi putrezit?” A spus: “Cu adevarat, Allah “Azza-uua-geal a interzis pamantului sa manance trupurile profetilor."


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...