Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 28 aprilie 2013 | |

Este oare adevarat cum ca ruga este oprita intre cer si pamant daca nu sunt transmise salutari asupra profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)?

Hadisul care semnaleaza acest acest aspect a fost relatat deTirmidzy, de la Omar ibn Khattab (Allah sa fie multumit de el!) cum ca ruga se opreste intre cer si pamant si nu se inalta nimic din ea pana ce nu transmiti salutari asupra profetului  (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!).
Si ceea ce evidentiaza acest hadis este tocmai faptul ca este preferabila ("mustahab") transmiterea de salutari asupra profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) si ca nu este este o conditie absolut necesara a acceptarii rugii pentru ca profetul Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) nu a facut aceasta in cazul tuturor rugilor.
Cu toate acestea, exista si invatati care considera ca a transmite salutari asupra profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) este una dintre conditiile absolut necesare acceptarii rugilor.
Sa fim, asadar, in "safe side" (in siguranta) si sa nu uitam sa transmintem salutari asupra profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) in timpul rugilor noastre pentru a ne apropia cat mai mult de posibilitatea de a ni se raspunde acestora, inshaAllah – cu voia lui Allah.
Si s-a spus ca cea mai completa si adevcata forma de a transmite salutari asupra profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)  este facand aceasta la inceputul, in interiorul si al sfarsitul rugilor, pentru ca aceasta este ca niste aripi pentru du'aa si o ridica la ceruri, inshaAllah.
Si, de asemenea, s-a spus cum ca ar trebui sa transmitem salutari asupra profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) la inceputul si sfarsitul rugilor, pentru ca aceste salutari sunt cu siguranta acceptate, iar Allah este prea Generos pentru a refuza /a nu accepta ceea ce se afla intre ele, si Allah stie cel mai bine


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...