Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 9 septembrie 2012 | |

Pot sa citesc Coranul fara sa fac Wudu (abulutiunea)? Va rog explicati.

Majoritatea savantilor spun ca este esential pentru un musulman sau o musulmana si fie intr-un stadiu de puritate atunci cand citesc Coranul, atingandu-l in acelasi timp.
Pentru doar a recita, insa, Coranul fara sa il si atingi, nu trebuie sa faci wudu sau sa fii in stare de puritate (tahara).
Pentru atingerea Coranului, insa, majoratitatea invatatilor spun ca trebuie sa faci wudu, si aceasta este sustinut de un Haddeth in care se spune ca Profetul (salla Allahu alaihi wa sallam) a trimis o carte in Yemen, si a sfatuit pe conducatorul din acea regiune sa nu permita nimanui care este impur sau intr-un stadiu de impuritate sa atinga Coranul. Dar savantii spun ca aici se poate sa se fi referit la cei care nu erau musulmani, pentru ca toti politeisitii sunt impuri, adica intr-un stadiu de impuritate morala, si aceasta pentru ca ii alatura parteneri Lui Allah Azza wa

Este preferabil, insa, sa urmam opinia celor 4 mari scoli islamice, si a ceea ce spun majoritatea invatatilor, si anume ca trebuie sa faci wudu pentru a recita Coranul (atingandu-l).


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...