Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 9 septembrie 2012 | |

Mi-ati putea explica, va rog, acest verset si sa imi dati si un scurt exemplu? - "Faptele bune le alunga pe cele rele."[Trad. sensurilor Coranului, Surah Hud, 114]

Acest verset spune ca intr-adevar faptele bune sterg faptele rele. Si aceasta este mentionat si in Haddeth-ul Profetului Mohammed (salla Allahu alaihi wa sallam) atunci cand a sfatuit pe unul dintre companionii sai sa se teama de Allah oriunde se va duce el, si sa faca dupa fiecare fapta rea una buna, pentru ca cea dintai sa se stearga. Aceasta ar insemna, asadar,  ca daca faci ceva rau si te caiesti la Allah si  simti remuscare,  imediat faci o fapta buna. Spre exemplu daca ai mintit ceva, dupa care  imediat mergi si te rogi doua rakah, sau dai 10 riali sadakah, sau faci alta fapta buna si ceri iertare de la Allah, asta va sterge fapta rea, prin Mila Lui.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...