Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 12 februarie 2012 | |

Oare renuntand la Valentine's Day renuntam la iubire, de vreme ce aceasta zi este o ocazie a exprimarii sentimentelor si emotiilor si nu este nimic rau in aceasta?


1. Se face o greseala in a se confunda ceea ce se declara a fi aceasta zi, cu intentia ascunsa in ea. Iubirea la care se face referinta este cea romantica, a indragostitilor, a "prietenilor". Este cunoscuta a fi o zi a promiscuitatii si a relatiilor fara limite, sau restrictionari. Nu este vorba de iubirea pura, intre barbat si sotia lui, sau intre femeie si sotul ei, sau cel putin, nu se face diferenta intre iubirea legitima, in relatia dintre sot si sotie, si iubirea ilegitima a indragostitilor necasatoriti. Aceasta sarbatoare este menita pentru ca toata lumea sa exprime iubire.

2. Exprimarea sentimentelor si a emotiilor nu este o justificare pentru un musulman, pentru a aloca o zi de celebrare a propriilor lui idei, si sa o numeasca sarbatoare, sau sa faca din ea o festivitate sau Eid. Cu atat mai mult cu cat aceasta este una dintre sarbatorile nemusulmane.
In Islam un sot isi iubeste sotia in tot cursul anului, si isi exprima dragostea pentru ea, in cadouri, versuri sau scrisori, in tot cursul anului, nu numai intr-o singura zi a anului.

3. Nu exista nici o religie care sa incurajeze pe adeptii ei a se iubi si a se ingriji unii de altii, la fel de mult ca Islamul. Asta este valabil in orice moment in timp si in toate circumstantele, nu numai intr-o zi anumita. Intr-adevar, Islamul ne indeamna sa ne exprimam emotiile si iubirea in orice clipa, asa cum Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a spus: "Daca un barbat isi iubeste fratele, sa-i spuna ca il iubeste." (Abu Dawood, 5124; al-Tirmidhi, 2329; sahih).
Si el , pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a spus: "Pe Cel in mana Caruia se afla sufletul meu, nu veti intra in Paradis pana ce nu veti crede cu adevarat, si nu veti crede cu adevarat, pana ce nu va veti iubi unul pe altul. Sa nu va spun eu un lucru pe care daca il veti face, va veti iubi unul pe altul? Raspanditi (salutul de) salaam intre voi." (Muslim, 54)

4. Iubirea in Islam este mai generala si mai cuprinzatoare; nu este restrictionata la un singur fel de iubire, cea dintre un barbat si o femeie. Exista multe feluri de iubire. Este iubirea pentru Allah, pentru Trimisul Sau, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, si pentru companionii acestuia, Allah sa fie multumit de ei, iubirea pentru oamenii buni si drepti, iubirea si sprijinirea religiei, iubirea martiriului de dragul lui Allah. Sunt multe feluri de iubire. Este o greseala periculoasa a restrange acest inteles larg, la un singur inteles al iubirii.

5. Ceea ce cred oamenii, ca iubirea inainte de casatorie, este un lucru bun, este fals, asa cum dovedesc studiile si experienta reala de viata. Din studii conduse de Universitatea din Cairo , asupra asa numitei "casatorii din iubire" si "casatorii traditionale" a rezultat ca:
In casatoriile care au urmat unei povesti de dragoste, 88% din cazuri au sfarsit in esec, ceea ce inseamna ca rata succesului a fost de 12%. Insa in cazurile unei casatorii traditionale, rata succesului a fost de 70%. Cu alte cuvinte, rata succesului casatoriilor traditionale a fost de 6 ori mai mare decat cea a casatoriilor "din dragoste".(Risaalah ila Mu’minah, p. 255).

Acum sa ne uitam la starea lucrurilor in societatile din vest, unde Ziua lui Valentin este sarbatorita, si sa intrebam care este situatia relatiilor maritale in aceste societati, si daca aceste sarbatori au influentat pozitiv relatiile dintre soti si sotii?

Studiile lor si statisticile arata urmatoarele:
1.In America studiul facut in anul 1987 ne arata ca 79% dintre barbati isi bat femeile ,in special daca acestia sunt casatoriti( Ziarul AL-Qabas 15/1988)

2.Un studiu sustinut de Biroul National American pentru sanatate psihica ne arata:
-17% dintre femei ajung in camerele de urgenta ca si victime ale agresiuni sotilor lor sau a logodnicilor.
-83% dintre cei care fusesera internati anterior cel putin o data, pentru vindecarea ranilor, au suferit aceste traume ca rezultat al batailor administrate.
Studile ne spun ca sunt mai multe femei care nu merg la spital pentru un tratament si stau cu cei care le-au batut in casa.
3-Intr-un raport al Agentiei Centrale Americane pentru exeminatie este stabilit ca la fiecare 18 secunde o femeie e batuta de sotul ei undeva in America.
4-Revista americana "Time" arata ca in jur de 4,ooo de neveste din aproximativ 6 milioane care sunt batute mor din cauza acestor batai.
5,Un studiu German spune ca nu mai putin de 100.000 de femei anual sunt expuse la abuzuri psihice din partea sotilor lor sau a barbatilor cu care traiesc.Cifra exacta poate depasi un milion.
6.In Franta aproximativ 2 milioane de femei sunt batute
7.In Marea Britanie la un sondaj de opinie in care 7.000 de femei au participat 28% din ele au fost batute de catre sotii lor sau de concubini
Deci cum sa credem ca Valentine's Day este un beneficiu pentru cuplurile casatorite?Adevarul este ca e o chemare pentru mai multa permisivitate si imoralitate, si o incurajare a relatilor ilegale.

Barbatul care isi iubeste sincer sotia nu are nevoie de aceasta zi ca sa-si aminteasca ceea ce simte pentru ea.El isi exprima dragostea fata de ea oricand in toate ocazile.



Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...