Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 12 februarie 2012 | |

Ce trebuie sa aiba in vedere musulmanii despre ziua de Valentine?


In primul rand:
Originea ei se afla in credinta pagana a Romanilor, reprezentand iubirea lor spitrituala pentru zeitatile pe care le adorau in locul lui Allah. Oricine o sarbatoreste, sarbatoreste o ocazie de shirk, de venerare a idolilor. Allah spune, (intrepretarea sensurilor):

"Pe cel care aseaza langa Allah pe altcineva , Allah il va opri de la Rai , iar adapostul lui va fi Focul si cei nelegiuiti nu vor afla ajutor." (Surat Al-Ma'ida : 72)

In al doilea rand:
Evolutia sarbatorii intre Romani a fost legata de mituri si legende pe care nici o minte sanatoasa nu le poate accepta, nemaivorbind de o minte de musulman, care crede in Allah si Trimisul Sau, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui. Poate o minte sanatoasa sa creada ca o lupoaica l-a alaptat pe fondatorul Romei, dandu-i putere si intelepciune? Acest mit este impotriva Aqidei Musulmanului, pentru ca Cel Care revarsa putere si intelepciune asupra robului Sau este Creatorul, Cel Preainalt, glorie Lui, si nu laptele unei lupoaice! Acelasi lucru se aplica celorlalte mituri ale lor, potrivit carora, idolii pot indeparta raul de la ei.

In al treilea rand:
Printre ritualurile Romanilor pagani in acea zi, se numara sacrificiul unui caine, sau a unei capre, ungere cu sange, spalare cu lapte, etc...aceste lucruri nu pot provoca decat repulsie, unei naturi sanatoase si sunt inacceptabile pentru o minte sanatoasa.

In al patrulea rand:
Legatura intre Sf Valentin si aceasta sarbatoare, este pusa la indoiala de numeroase surse si nu este inca definita. Ar fi fost mai bine pentru crestini sa respinga sarbatorile pagane, si imitarea paganilor. Ce sa mai vorbim despre noi, musulmanii, carora li se porunceste sa se deosebeasca de crestini si de paganii de dinaintea lor?

In al cincelea rand:
Aceasta sarbatoare a fost denuntata de catre clerul crestin din Italia, bastionul catolicismului, pentru ca raspandea atitudini si efecte nefaste asupra tinerilor, baieti si fete. Astfel ca este mai bine pentru musulmani sa respinga aceasta sarbatoare, sa ia atitudine si sa avertizeze impotriva ei si sa-si implineasca datoria lor de a impune ceea ce este bun si a interzice ceea ce este rau.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...