Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 7 decembrie 2011 | |

Intr-un hadis qudsy Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus ca Allah Preaslavitul si Preainaltul a spus ca fiecare lucru pe care il face fiul lui Adam (omul) este pentru el, in afara de post, care este pentru Allah. Atunci, Rugaciunea (salat) si Dania (zakat) nu sunt tot pentru Allah facute? De ce nu este specificat acest lucru in respectivul hadis si care este semnificatia ascunsa in spatele acestei declaratii?

Aceasta a fost explicata de savantii in teologie islamica in felul urmator:

Toate faptele dreptcredinciosului sunt intre el si Creatorul sau, dar, spre deosebire de post care este "ascuns", celelalte forme de adorare sunt "vizibile"si oamenii ti se pot asocia in plinirea lor si le pot imparti cu tine. Asa cum este spre exemplu in cazul Daniei, oamenii vor beneficia de pe urma faptului ca cineva plateste Zakat, si este posibil ca el sa faca aceasta intr-o forma demonstrativa numai pentru a atrage atentia si multumirea oamenilor.

In schimb, in cazul postului, nu se produce ceva vizibil, nu este ceva concret exprimat! Este ceva intim intre tine si Allah si de aceea Allah te va rasplati in consecinta.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...