Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 7 decembrie 2011 | |

Daca este obligatoriu sa intrerup postul cand aud adzan-l-maghreb, este obligatoriu pentru mine sa ma opresc din a manca si a bea in momentul in care aud adzan-l-fajer?


Allah Preainaltul spune in Sfantul Coran ca atunci cand poti sa diferentiezi intre zi si noapte, adica cand se poate vedea linia alba a zorilor venind dinspre est si cand poti sa diferentiezi intre noapte si zi, acela este momentul in care ar trebui sa te opresti de la a manca, bea etc si, de asemenea, trebuie sa intrerupi postul atunci cand soarele apune. Daca te afli, deci, intr-o zona unde orizontul este vizibil, cum ar fi in desert, o campie intinsa ori la mare, si poti sa vezi soarele apunand, in minutul in care vezi cercul soarelui disparand in totalitate poti sa intrerupi postul tau si aceasta chiar daca nu ai auzit adzanul, puntru ca adzanul nu este in sinea lui decat un "semnal".
Multi dintre cei care fac adzanul mai asteapta cateva minute pentru a fi siguri. Daca vezi soarele apunand, nu trebuie sa astepti adzanul, ar trebui sa mananci si sa bei pentru ca asta ne-a fost spus sa facem de catre Allah Preaslavitul.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...