Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

luni, 5 decembrie 2011 | |

Daca unei femei i-a incetat menstruatia in perioada de timp destinata rugaciunii de fajr, trebuie sa indeplineasca rugaciunea de fajr in respectiva zi?

Femeia careia i-a incetat menstruatia in timpul destinat unei anumite rugaciuni, trebuie sa recupereze respectiva

rugaciune, daca, a apucat din timpul respectivei rugaciuni fie si numai timpul necesar efectuarii unei singure unitati de rugaciune (raka'h), fie ca este vorba de perioada de inceput sau de sfarsit a respectivei rugaciuni.

Spre exemplu, pentru o femeie, nu exista intre apusul soarelui si momentul in care i-a venit ciclu decat timpul necesar indeplinirii unei singure unitati de rugaciune. Atunci, ea va avea obligatia ca, dupa ce ii va trece menstruatia, sa recupereze rugaciunea de maghreb din respectiva zi. Si tot asa, o femei careia i s-a terminat menstruatia inainte de rasaritul soarelui cu un timp nu mai mare de cel necesar efectuarii unei raka'h, va avea obligatia de a recupera rugaciunea de dimineata ("fajr").

(conform verdict islamic Sheikh Ibn Utheymeen)


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...