Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

sâmbătă, 19 noiembrie 2011 | |

Ce trebuie sa-i raspundem unui frate musulman care ne spune "Te iubesc de dragul lui Allah"?

Fie ca Allah sa ii rasplateasca cu cea mai buna rasplata pe cei care urmareaza traditia Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)- "sunnah".

A fost relatat de Miqdaam bin Ma'di Karib că Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: "Dacă unul dintre voi il iubeste pe fratele sau in islam, sa-l instiinteze." (relatat de Tirmidy ca hadis bun, corect – "hasan sahih").
De asemenea, a fost relatat despre Anas ibn Maalik ca a spus: Stateam impreuna cu profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) atunci cand un barbat a trecut pe langa noi, iar un alt barbat din multime a spus: "O, profet al lui Allah, cu adevarat il iubesc pe acest om!" A spus (Profetul – Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) – "Oare i-ai spus aceasta?" A spus: "Nu." A spus:"Ridica-te si spune-i!". Si s-a ridicat si i-a spus: "O, tu! Jur pe Allah ca te iubesc de dragul lui Allah!" Si i-a raspuns: "Sa te iubeasca Cel de dragul Caruia m-ai iubit!" (a fost relatat de Imam Ahmed si Abu Daud – ca hadis bun, corect).


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...