Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 15 mai 2013 | |

Care sunt avantajele fizice ce rezulta in urma postului? Cu alte cuvinte, in ce fel beneficiaza corpul meu de pe urma postului?


* In mod sigur exista numeroase beneficii fizice obtinute in urma postului, dar nici un moment nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca facem asta de dragul Lui Allah si nu pentru ca sa ne mentinem in forma. Sunt multe persoane care sufera de obzitate, si care spun: ‘maine voi posti.’ Daca intrebi, insa, de ce face asta iti va raspunde: ‘Sunt gras." – "" …si asta e un motiv?!" – "Ei, bine….si pentru ca este o modalitate de adorare si primesti rasplata." 

Aceasta modalitate de a pune problema nu este acceptabila. Trebuie ca intentia ta de post sa fie pura, 100% pentru Allah. Si  Allah este Cel Care spune intr-un hadith qudsii: “Sunt Cel mai bogat dintre toti, si nu accept sa mi se faca nici un fel de asociati Mie. Oricine infaptuieste ceva si imi face Mie asociati, il voi abandona pe el impreuna cu fapta lui.” (traducere aproximativa)
Deci Allah nu accepta nimic daca nu este facut in totalitate pentru El, iar  tu trebuie sa postesti cu intentia de a o face pentru adorarea lui Allah si atat.

Cu toate acestea, insa, exista o serie de avantaje fizice ale postului, pentru ca iti ajuta sistemul digestiv, si te  ajuta sa iti protejezi si menajezi rinichii, pentru ca le da o pauza de 16-17 ore. Si daca ai o masinarie care lucreaza 24 de ore, este mai mult decat indicat sa ii dai o pauza pentru odihna. Postul este, de asemenea, o binefacere pentru ficat, caruia ii da o perioada de repaus. Si este o binefacere pentru cavitatea bucala si dinti, precum si pentru cei ce sufera de obezitate, prin controlul cantitatii de mancare.
Din pacate,  insa, exista si multe persoane care fac excese in Ramadan  dupa incheierea postului si de aceea sistemul lor digestiv nu functioneaza asa cum ar trebui. Dar daca ar fi sa postim asa cum ne este spus, am fi intr-o stare fizica excelenta, Alhamdulillah, pentru ca am implini indrumarile Lui Allah.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...