Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 6 septembrie 2012 | |

Exista in islam anumite reguli cu privire la fanteziile sexuale?

 
Fanteziile sexuale sunt unele din lucrurile care trec prin mintea unei persoane aceste imagini  fiind  stocate in subconstient .Majoritatea oamenilor  au astfel de ganduri,in special cei tineri variand de la persoana la persoana.


A fost relatat de  la Abu Huraira,Allah sa fie multumit de el ca profetul salla Allahu alaihi wa sallam a spus: Allah a iertat comunitatea mea pentru orice le trece prin minte,atata timp cat ei nu vorbesc despre acesta sau actioneaza in urma gandului respectiv.-Bukhary si Muslim

 Daca o persoana staruie in a chema gandurile acestea si in timpul raportului sexual cu sotia el se gandeste in mod deliberat la o alta femeie atunci invatatii spun ca el a pacatuit.

Ibn Aabideen al Hanafi Allah sa aiba mila de el a spus:Acest lucru nu este permis ,si este haram pentru ca el isi imagineaza o femeie care este interzisa pentru el.

Ibn al -Haaj al -Maliki a spus: Barbatul trebuie sa evite astfel de ganduri si sa sfatuiasca si pe ceilalti sa faca la fel,iar astfel de comportamente sunt foarte comune in zilele noastre..si anume un barbat vede o femeie frumoasa  si pleaca la sotia lui imaginandu-si ca este femeia pe care el a vazut-o.

Acest comportament este un fel de adulter,deoarece este asa cum spun invatatii despre un om care bea apa dar isi imagineaza ca bea vin...prin urmare acea apa devine haram pentru el.

An -Nawawy Allah sa aiba mila de el a spus: Regula de baza pentru ca aceste ganduri sa fie iertate este ca acea persoana sa nu staruie in ele si sa incerce sa le indeparteze sub orice forma.

O a doua opinie este ca sunt permise si aceasta este opinia lui Imam Shaafa'i  si altii.Ei spun ca o persoana isi poate imagina ca este cu o femeie cu conditia ca el sa nu aiba nici un plan de a ajunge la ea nici in mintea lui si nici in inima lui.
 Concluzia finala este ca aceste fantezii sunt nerecomandate chiar daca nu spunem ca sunt haram.Si exista niste explicatii :

1.Se poate intampla ca acea persoana imaginandu-si mereu sa nu mai poata avea placere doar cu ajutorul acestor fantezii care il pot conduce la alte fantezii anormale.
2.Shariah ne invata  sa blocam si sa respingem toate gandurile care ne pot conduce la efectuarea unui pacat.
3.Majoritatea fanteziilor care trec oamenilor prin minte sunt  haram si sunt preluate de la scene din filme etc
4.Asemenea fantezii pot duce la distrugerea casniciei deoarece se pierde interesul sotilor unul fata de altul.

Sfatuim pe toti cei care sunt testati cu astfel de fantezii sa lupte sa le opreasca  si sa le invinga in sha'Allah.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...