Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 6 septembrie 2012 | |

Care este ruga inainte de consumarea casatoriei?

Cand barbatul intra la sotia lui pentru prima data, el trebuie sa ii atinga fruntea cu mana si sa spuna: " Allaahumma innee as’aluka khayrahaa wa khayra ma jabaltahaa ‘alayh, wa a’oodhu bika min sharrihaa wa sharri ma jabaltahaa ‘alayh".
(O Allah,iti cer sa imi dai binele din ea si binele spre care inclina  si caut refugiu de raul din ea si de raul in care  inclina (Abu Dawood,Ibn Majjah.)



         Desi  nu avem nici o evidenta in sunnah profetului  Muhammad (salla Allahu alahi wa sallam) ci numai cateva relatari de la cativa companioni ca o practicau.
 
       Dar daca el considera ca femeia s-ar simti jignita prin aceasta atunci el poate sa ii ia fruntea ca si cum ar dori sa o sarute si sa faca aceasta duah in gand. Dar daca ea este o femeie care are stiinta  in Islam, ea va stii ca aceasta duah este prescrisa si nu este nici o greseala daca el o spune cu voce tare.

       Daca rugaciunea trebuie rostita cu voce tare sau in soapta depinde  si  de timpul in care el intra cu sotia lui ..daca este ziua atunci trebuie recitata fara voce iar daca este seara se recita cu voce.

       Deasemenea aceasta ruga se poate spune inainte sau dupa cele doua rakkah.

Ibn Uthaymeen 52/41 Liqa' al Baab al Maftooh


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...