Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

duminică, 9 septembrie 2012 | |

Am obiceiul ca atunci cand ma aflu in dificultate fac doua rakah sunnah, fac wudu, si apoi ma prosternez (sujood) si ma rog la Allah. Recent am aflat ca acesta nu este modul corect in care trebuie sa fac Du'a. Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez corect, mai ales ca nu sunt vorbitoare a limbii arabe. Pot sa fac Dua in alta limba, caci in timpul rugaciunii nu ma simt comfortabil sa fac Dua?

Prosternarea (sujood) dupa ce faci 2 rakah pentru a face du'a in acest fel este o inovatie, Bida'ah.
 Este permis sa faci du'a (ruga) in limba materna in timpul sujood-ului in timpul efectuarii rugaciunii, singura  conditie fiind aceea de a  spune ceea ce este obligatoriu in rugaciune  in limba araba. Spre exemplu, daca in sujud spui  Subhana Rabi al'Ala sau Subhana Rabi al'Ala wa bihamdik (de cel putin 3 ori)  dupa ce spui aceasta, poti face Du'a in limba ta cat timp vrei si asta este permis, Alhamdulillah.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...