Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 7 decembrie 2011 | |

Daca fiecare regiune are propria observare a lunii; ce fac musulmanii care traiesc in zone ne-musulmane? Spre exemplu, cei aflati intr-o tara nemusulmana, daca fiecare va posti in ziua in care tara lor de origine va incepe postul, exista posibilitatea sa existe decalaje intre ei in privinta inceputului lunii Ramadan, precum si a sfarsitului acesteia. Ce trebuie facut in aceasta situatie?

Aceste diferente nu ar trebui sa apara in comunitatea musulmana si sunt o mare problema acei musulmani care nu urmeaza Coranul si Sunnah, dar fiecare crede ca grupul sau face ceea ce este corect, facand din aceasta o chestiune de natura personala. Chiar si intr-o tara neislamica ar trebui sa existe o autoritate islamica, care sa oranduiasca chestiunile de zi cu zi ale comunitatii islamice (oficierea de casatorii, divorturi, oferirea de verdicte islamice (fatwa) etc. in acest caz, musulmanii ar trebui sa urmeze in totalitatea lor acelimam pentru a nu exista diferente intre ei.

Mergand pe opinia ca exista diferite zone de observare a lunii, urmarea de catre fiecare a randuielilor tarii de origine nu este considerata corecta, pentru ca, spre exemplu, este putin probabil ca luna sa poata fi vazuta in acelasi timpin Arabia Saudita si in Europa, spre exemplu.

Si daca, totusi, cineva se afla intr-o tara nemusulmana in care nu exista o autoritate islamica si in care nu se observa luna, atunci el trebuie sa urmeze, nu randuielile tarii sale de origine (posibil indepartate),ci cea mai apropiata regiune in care exista o autoritate islamica cu drept de decizie si in care se observa luna.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...