Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

miercuri, 7 decembrie 2011 | |

Ce se intampla in cazul in care o persoana a vazut luna (indiciul inceperii /sfarsitului lunii Ramadan), dar marturia sa nu este acceptabila in cazul majoritatii musulmanilor?


Sa presupunem ca o persoana a vazut luna, si merge la judecatorul islamic sau la conducator, la liderul musulman, si ii spune ca a vazut luna, insa pentru un motiv sau altul, ei nu accepta declaratia sa, precum ca a vazut luna, fie datorita faptului ca nu li se pare destul de pregatit pentru aceasta, fie ca nu este un musulman suficient de bun. Ar trebui el sa posteasca, desi ceilalti nu fac asta, ori ar trebui sa se prefaca ca nu posteste, in timp ce el o face, sau ar trebui sa faca ceea ce fac si ceilalti si sa nu postesca? Si care ar fi situatia in care ar vedea luna care indica sfarsitul lunii Ramadan?

In aceasta privinta invatatii sunt de parere ca aceasta chestiune isi afla rezolvarea in hadis-ul profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) care a spus: “Postul este acea zi in care toti postiti, si Eid-ul (sarbatoarea) este acea zi in care toti sarbatoriti.” Este, deci, o chestiune de majoritate, de unitate a musulmanilor. Asadar daca cineva vede luna, dar oamenii nu iau in considerare marturia sa, atunci el ar trebui sa faca ceea ce fac toti ceilalti. Daca ei nu postesc, nici el nu voi posti; pentru ca in fata Lui Allah, luna incepe atunci cand toti musulmanii cad de comun acord ca a inceput; si la fel luna se termina atunci cand toti sunt de acord cu acest lucru.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...