Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 15 decembrie 2011 | |

Care este "dua'a kafarat-l-magilis" (ruga pentru ispasirea "pacatelor" intalnirii)?

Din sunnah Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) este preferabil ca dupa fiecare intrevedere sau discutie cu cineva sa se rosteasca urmatoarea ruga in scopul obtinerii iertarii de la Allah pentru eventualele greseli sau pacate facute in decursul respectivei intrevederi.

سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ، أَشْـهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ، أَسْتَغْفِرُكَ وَ أَتُوبُ إِلَيْكَ

Subhanaka-llahumma ua bihamdika, 'aşhadu 'an laa 'ilaaha 'illa 'anta 'astaghfiruka ua 'atuubu ileik.

Cat de maret esti, o, Allah, si Tie ti se cuvine toata slava, marturisesc ca nu exista alta divinitate in afara de Tine. Cer iertarea Ta si ma intorc la Tine cu cainta.

Referitor la relatiile dintre oameni si intrevederile ce pot avea loc intre acestia, marele invatat Ibn Al-Qayem a spus ca acestea pot fi de doua feluri:

- intrevederi bazate pe nevoi afective primare si petrecerea ("pierderea") timpului, care sunt mai mult daunatoare decat folositoare si aceasta pentru ca, dintre cele mai minore consecinte ale acestora sunt "alterarea" inimii si risipirea timpului

- si intrevederi bazate pe colaborare in vederea obtinerii reusitei si indrumare catre adevar (dpv religios), si aceasta este dintre cele mai marete si mai folositoare castiguri.

Sa luam, deci, aminte la companiile in care ne petrecem timpul pentru a putea avea intotdeauna din acestea maximul de castig, in aceasta viata si in viata de apoi.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...