Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

marți, 28 iunie 2011 | |

Cum este considerata realizarea de intruniri intre oameni cu ocazia zilei de nastere a Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si pretinderea faptului ca Profetul ar fi prezent printre ei? Sunt aceste intalniri corecte din punct de vedere islamic ?Este Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) in prezent viu in mormantul sau?

   Intrunirea oamenilor in noaptea zilei de nastere a Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) nu este mentionata (stipulata din punctul de vedere al teologiei islamice), si este,deci, o inovatie. Sustinerea faptului ca Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ar lua parte la intrunirile lor este, de asemenea, o minciuna. Profetul se bucura de binecuvantarea si comfortul paradisului in viata din mormant ("hayat al-barzak"), el (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) este "viu" in mormantul sau, dar nu sub forma acestei vieti lumesti, atata timp cat el a murit, a fost imbaiat, invesmantat in giulgi, a fost indeplinita pentru el o rugaciune funerara si a fost inmormantat ca toti ceilalti oameni.
   Si el va fi primul care va rasari din pamant in Ziua Judecatii.  
   Insusi Allah Preaslavitul si Preainaltul a spus, adresandu-i-se:
"Tu vei muri (intr-o zi) si vor muri si ei (intr-o zi). // Apoi, in Ziua Invierii va veti certa voi intre voi, inaintea Domnului vostru.)
(Surat Az-Zumar, 30-31)
   Si, de asemanea, Allah spune:
"Dupa aceasta veti fi voi morti // Iar in Ziua Invierii veti fi  voi readusi la viata"
(Surat Al-Mu'minun, 15-16)

(conform verdict islamic Comisia permanenta de cercetare stiintifica si verdicte islamice   Regatul Arabiei Saudite)


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...