Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

sâmbătă, 11 iunie 2011 | |

Care sunt avantajele fizice rezultate in urma postului? Cu alte cuvinte, in ce fel beneficiaza corpul meu de pe urma postului?

    In mod sigur, alaturi de beneficii spirituale, exista si beneficii fizice pe care le poti castiga in urma postului. Problema, insa, este ca nici un moment nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca faceti asta de dragul Lui Allah si nu pentru ca sa va mentineti in forma. Sunt multe persoanele care sufera de obezitate, si spun: ‘Maine voi posti.’ Daca intrebi de ce face asta va spune: "Sunt gras."
-  Si asta e un motiv?! - "Ei bine…si pentru ca este o modalitate de adorare si primesti rasplata." Acest mod de a pune problema nu este acceptabil. Trebuie ca intentia ta de post sa fie 100%  pentru Allah pentru ca fapta sa-ti fie acceptata si rasplatita.
 Allah Cel plin de Maretie si Glorie spune intr-un  Hadis Qudsy: “Sunt Cel mai bogat dintre toti si nu accept nici un fel de asociati Mie. Oricine infaptuieste ceva si Imi face asociati Mie, il voi abandona pe el impreuna cu fapta lui.”
    Alaturi de rasplata de la Allah, postul aduce cu el  importante avantaje fizice. Postitul iti ajuta sistemul digestiv, te ajuta sa iti protejezi si menajezi rinichii, pentru ca le da o pauza de 16-17 ore pe zi. (Si daca ai o masinarie care lucreaza 24 de ore din 24, este mai mult decat indicat sa ii dai o pauza pentru a se putea odihni.) Beneficiile postului se rasfrang, de asemenea, si asupra ficatului, caruia ii da o perioada de repaus, precum si a dintilor si cavitatii bucale, si este un minunat remediu pentru cei care sufera de obezitate, pentru ca ajuta la  contr
olarea cantitatii de mancare. Islamul te invata sa fii cu grija si cu moderatie in ceea ce priveste mancarea. Mananca atat cat iti trebuie, dar nu exagera si hraneste-te atat cat iti este necesar pentru a-l putea adora pe Allah. Din pacate, insa, sunt numerosi cei care fac excese odata cu ruperea postului si de aceea, sistemul lor digestiv nu functioneaza asa cum trebuie. Daca, insa,  ar fi sa postim asa cum ne este prescris, am fi intr-o stare fizica excelenta, pentru ca am implini ordinele Lui Allah.



Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...