Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

vineri, 10 iunie 2011 | |

Am vazut frati si surori care postesc si inaintea lunii Ramdan, cum ar fi in fiecare luni si joi, precum si in alte zile imediat dupa Ramdan, cum ar fi zilele de la inceputul lunii Shawal. Care sunt, din punctul de vedere al islamului, zilele obligatorii pe care trebuie sa le postim?

In islam exista 4 tipuri de post, dupa cum urmeaza: 1. postul obligatoriu (in luna Ramadan); 2. postul preferabil (recomandat – "mustahab") – precum postitul in zilele de luni si de  joi, cele 3 zile de mijloc ale fiecarei luni, Ziua de Arafat, Ziua de  Ashurah si asa mai departe; 3. postul nerecomandat ("makrooh") ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa postesti, dar daca o faci nu este pacat; si 4. postul interzis: atunci cand daca postesti, postul tau nu va fi acceptat si,  mai mult,  ai savarsit chiar un  pacat, precum a posti in ziua de Eid.
Deci, singura forma obligatorie de post este cea din luna Ramadan.



Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...