Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 16 mai 2013 | |

Vederea lunii intr-o anumita regiune este un indiciu pentru inceperea postului de catre musulmani in totalitatea lor sau numai de catre cei ce locuiesc in regiunea in care a fost vazuta luna?


In privinta acestei chestiuni exista diferite opinii intre invatati, cea mai autentica opinie fiind insa aceea potrivit careia fiecare regiune are propria vedere a lunii, iar unii invatati spun ca daca mai multe regiuni se afla sub conducerea aceluiasi conducator, atunci toate regiunile respective ar trebui sa urmeze respectivul conducator.
Prin urmare, daca luna a fost vazuta in estul unei tari, cei din vest, nord si sud ar trebui sa posteasca toti incepand din acel moment, deoarece se afla sub aceeasi conducere.
Alti savanti,insa, sunt de parere ca un conducator ar trebui sa fie de in deajuns (suficient) si pentru ceilalti; adica, daca s-a vazut luna intr-o regiune toti musulmanii ar trebui sa tina cont de aceasta si sa posteasca indiferent de locul in care traiesc


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...