Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

luni, 5 noiembrie 2012 | |

Exista 'iddah pentru barbati? Adica obligatia de a astepta o anumita perioada de timp inainte de a se putea casatori cu alta persoana in cazul in care tocmai a divortat?

Invatatii in islam au adus in discutie ideea de 'iddah in cazul barbatilor, dar, bineinteles, aceasta nu este similara cu 'iddah femeilor, si anume obligatia acestora de a astepta 3 cicluri menstruale in cazul divortului si 4 luni si 10 zile in cazul decesului sotului, inainte de a ii fi permis din punct de vedere Islamic sa se casatoreasca cu un alt barbat.
In cazul unui barbat se vorbeste de o asa-zisa 'iddah in cazul in care acesta intentioneaza sa se casatoreasca chiar cu sora sotiei pe care tocmai a divortat-o. In acest caz, urmand prescriptiile religioase conform carora sotia care se afla inca in perioada de 'iddah (perioada de asteptare de dupa divort) poate fi intoarsa la statutul de sotie de catre fostul sot, fara a necesita un nou contract de casatorie; si, de asemenea, avand in vedere ca se interzice unui barbat a fi casatorit cu doua femei surori in acelasi timp, atunci el nu va avea alta posibilitate decat sa astepte cele trei cicluri menstruale pana la terminarea 'iddah fostei sotii proaspat divortate, pentru a o putea lua in casatorie pe sora acesteia.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...