Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 6 septembrie 2012 | |

Ce se stie despre curatire si purificare cu privire la relatia de cuplu?

Curatenia 

      Miswak(scobitoarea) este recomandata pentru fiecare partener pentru a-si curata dintii. Aceasta face mai usoara apropierea lor si intensifica aceasta relatie.

      Shurayh ibn Haani a spus: " Am intrebat-o pe Aisha..ce facea profetul primul lucru cand venea la tine in casa.  Ea mi-a raspuns:Isi curata dintii"
(Muslim)

Ablutiunea
      Dupa ce cuplul a avut relatia sexuala si vor sa o repete este recomandat sa execute ablutiunea inaintea acesteia. Aceasta este in Sunnah  Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Alah fiea supra sa) cum demonstreaza urmatoarea istorisire:
"Mesagerul lui Allah(pacea si binecuvantarea lui Alah fie asupra sa)a spus: Daca unul dintre voi a avut relatie cu sotia si vrea sa o repete trebuie intai sa faca ablutiunea "
(Muslim)
      Dupa aceasta ,este obligatorie pentru amandoi baia rituala(gusl) inainte de a incepe actele de adorare,rugaciune,recitare din Quran..etc

Abulutiunea intre doua raporturi sexuale

Daca un barbat musulman a avut relatii sexuale cu sotia sa, in mod halal (permis) si apoi doreste sa mai repete actul sexual, el ar trebui sa efectueze in primul rand wudhu, bazat pe declaratia Profetului (salla Allahu alaihi wa sallam):

 „Cand unul dintre voi intretine relatii sexuale cu sotia sa si apoi doreste sa repete actul sexual, sa efectueze mai intai wudhu intre cele 2 raporturi sexuale. (In alta versiune, „acelaşi wudhu, pe care il realizeaza pentru rugaciune) pentru ca intr-adevar, asta il va revigora.” 
[Muslim, Ibn Abi Shaibah si altii].

Nota: acest lucru nu este obligatoriu ci recomandat.


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...