Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

joi, 6 septembrie 2012 | |

Care este modalitatea in care ii este permis unui musulman sa intretina relatii sexuale cu sotia sa?

Este permis pentru un musulman sa aiba relatii intime cu sotia sa, in vaginul ei din orice directie doreste - de la spate ei sau din fata. Despre acesta Allah a revelat urmatorul verset:

“Sotiile voastre sunt ogor (aceastã metaforã porneste de la asemãnarea dintre ogor, care face semintele sã creascã si sã rodeascã, si cãsãtorie, care are ca rezultat reproducerea) pentru voi. Veniti la ogorul vostru când si cum voiti, însã pregãtiti-vã sufletele voastre mai înainte de aceasta si fiti cu teamã de Allah".
[Traducerea sensurilor, Surah Al-Baqara, Ayah 223]

Exista, de asemenea, hadeeth-uri diferite pe acest subiect, din care voi mentiona doar doua:

a) Relatat de Jaabir care a spus: "Evreii obisnuiau sa spuna ca, daca un barbat a intretinut relatii cu sotia sa in vagin, dar din spate, copilul lor va avea vederea incrucisata! Apoi Allah revelat versetul:“Sotiile voastre sunt ogor pentru voi. Veniti la ogorul vostru când si cum voiti...”
[Trad.sensurilor, Al-Baqara 2:223]
Profetul a spus: "Din fata sau din spate, atata timp cat acesta este in vagin" [Al-Bukharee si Muslim]

b) Relatat de Ibn ‘Abbas, care a spus: "Cei din Ansaar, care au fost politeisti, au trait cu evreii, care erau oamenii Cartii, cei din urma erau priviti ca fiind superiori lor in cunoastere, si obisnuiau sa le urmeze exemplul in multe lucruri. Oamenii Cartii faceau dragoste cu sotiile lor numai dintr-o parte, aceasta fiind cel mai modest pentru o femeie, şi Ansaar au urmat exemplul lor. Cei din Quraish, pe de alta parte, obisnuiau sa-si expune femeile lor intr-un mod necuviincios. Isi faceau placerile cu sotiile lor din fata, din spate, sau intins pe spate. Cand Makkanii a venit la Medinah, la momentul cand s-a facut Hijrah, unul dintre ei s-a casatorit cu o femeie din Ansaar, si a inceput a face cu ea la fel. Ea insa a dezaprobat si i-a spus: “Am fost obisnuite sa fim apropiate doar de pe o parte, asadar fa acest lucru sau daca nu stai departe de mine". Aceasta disputa a devenit foarte grava, astfel incat a ajuns urechile Profetului (salla Allahu alahi wa sallam). 

Deci, Allah a revelat versetul: “Sotiile voastre sunt ogor pentru voi. Veniti la ogorul vostru când si cum voiti...”
 
[Trad. Sensurilor, Surah Al-Baqara, Ayah 223]
(ex: din fata, din spate , sau intinsa pe spate). Aici se intelege si se vorbeste despre relatia intima care produce copii”. [Abu Dawood, Al-Hakim si altii: lantul de naratori este autentic si este sprijinit].


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...