Intrebari si raspunsuri in lumina intelegerii Islamului


Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: "Cu adevarat, v-am lasat voua Cartea lui Allah si Traditiile Mesagerului Sau. Daca le veti respecta nu o sa va rataciti niciodata."

marți, 14 iunie 2011 | |

Daca nu sunt intru totul concentrat asupra rugaciunii in timp ce ma rog ("imi fuge gandul" la altceva) rugaciunea mea devine nula?


Rugaciune este corecta, dar rasplata pentru aceasta este in deficit (mai mic sau mai mare) in functie de cat de mare a fost lipsa de concentrare.
Ar trebui sa te straduiesti cat iti sta in putinta sa ajungi in rugaciunea ta la starea de concentrare si simtire speciala ("khushu'a")  pe care aceasta o cere (ca forma de legatura, comunicare, intre supus si Allah Preainaltul).
Poti incerca sa ajungi la aceasta prin priceperea versetelor pe care le citesti in timpul rugaciunii, constientizarea Maretiei Lui Allah si a faptului ca esti intotdeauna privit de Acesta,  cautarea la Allah a adapostului impotriva satanei (prin formula " 'audzu billahi min assheitani arragim") .

(conform verdict islamic dat de Comisia permanenta pentru cercetare stiintifica si verdicte islamice din Regatul Arabiei Saudite)


Share/Bookmark

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...